1,7 miljoen € aan premies en fiscale voordelen voor Limburgse gezinnen

Duwolim blijft alle Limburgers aanzetten tot energiezuinig renoveren – persbericht 23.05.2013

 

443 Limburgse gezinnen kregen in 2012 een ‘sociale’ lening voor energiebesparende renovatiewerken bij Duwolim. Hiermee konden zij nieuwe ramen plaatsen, of hun stookketel vervangen, muren en dak isoleren enz. Hierdoor besparen ze samen elk jaar 419 709 € op de energiefactuur of 948 € per gezin, gedurende vele jaren.

 

Dat scheelt een stuk in het huishoudbudget, zeker als je bedenkt dat 67 % van de kredieten ging naar gezinnen met een netto inkomen lager dan 2500 € per maand. Voor ongeveer 45 % ligt het inkomen zelfs lager dan 2000 €. “Dankzij hun zuinige stookketel of dakisolatie komt er voor hen eigenlijk elk jaar een halve maand inkomen bij”, zegt Carien Neven, voorzitter van Duwolim.

 

In 2012 ging Duwolim nóg socialer dan de jaren voorheen. Hans Vermeulen, gedelegeerd bestuurder Duwolim: “Maar liefst 27 % van de Duwolim-gezinnen heeft een bijzonder laag inkomen of een verhoogde tegemoetkoming in de ziektekosten. Deze gezinnen kunnen vaak zelfs aan 0 % lenen bij ons. De andere Limburgers kunnen lenen aan 2 %, wat uiteraard ook heel laag is.”

 

In 2012 telde Duwolim 26,8 % ‘doelgroepgezinnen’. Carien: “Duwolim werkt socialer dan de meeste andere ‘lokale entiteiten’ in het land, want er zijn over heel België gemiddeld 20 % doelgroepgezinnen. Wij slagen erin om zoveel Limburgers-met-een-kleine-portemonnee te helpen met energie sparen dankzij onze goede samenwerking met vele organisaties en ook met alle Limburgse gemeentebesturen en ocmw’s”.

 

Zeker in tijden van crisis is energie besparen een must: “Isolatie is bv. een gemakkelijke manier om geld te besparen. De energieadviseurs van Duwolim helpen je om een goedkope aannemer te zoeken, en alle papieren in orde te brengen voor de premies. Duwolim zorgt voor de financiering. Op een winter tijd heb je de dak- of muurisolatie terugverdiend”.

 

Limburgse gezinnen kregen dankzij de begeleiding bij Duwolim 1 678 776 € aan premies en voordelen. Met een jaarlijkse besparing van 1.417.201 kg CO2 dragen deze energiebesparende ingrepen ook in belangrijke mate bij aan de Limburgse klimaatdoelstellingen.

 

Meer info over dit persbericht: Carien Neven, voorzitter cvba Duwolim, 0473 88 51 12, mail

 

Duwolim CVBA met Sociaal Oogmerk is een initiatief van Limcoop, SJK De Woonconsulent (sociale kredietmaatschappij), Stebo, Cedubo en Infrax, ism alle Limburgse gemeente- en ocmwbesturen, de provincie Limburg, VEA en het FRGE.
Duwolim is een sociale, niet-commerciële organisatie.
Geld lenen kost ook geld!