Skip to content

LENING MET ADVIES


Je wilt je dak isoleren of een nieuwe verwarmingsinstallatie of dubbele beglazing plaatsen? Overweeg je ook andere renovatiewerken aan je woonst? Met slimme investeringen gaan zowel het milieu, je portemonnee als je wooncomfort erop vooruit.

Voor heel wat verbeteringswerken bestaan bovendien interessante premies. Jouw adviseur zal er mee voor zorgen dat je er geen mist. Maar eerst moet de factuur betaald worden. Daarom lanceerde de Vlaamse Regering de 'Energielening’. In Limburg noemen we die de ‘Duwolim-lening’.

Vanaf begin 2019 moet je tot één van de prioritaire doelgroepen behoren om nog aanspraak te kunnen maken op de Vlaamse energielening.

Limburg gaat met DuwolimPlus verder. We breiden de bestaande lening uit met een unieke energie- en renovatielening.

Leden van de prioritaire doelgroepen kunnen zo een renteloos krediet tot 30.000€ bekomen.

Alle andere inwoners van onze provincie kunnen aanspraak maken op de DuwolimPlus-lening aan 2%, eveneens tot 30.000€. De helft van het bedrag dat je leent via DuwolimPlus kan bovendien gebruikt worden voor andere dan energiebesparende werken.

Duwolim en DuwolimPlus zijn beide consumentenkredieten, geen hypothecaire leningformules. Dit betekent dat je er niet mee in aanmerking zal komen voor een fiscaal voordeel. Het betekent echter ook dat er geen dossierkosten betaald moeten worden.

Iedere woning is anders. Welke werken het belangrijkst zijn, kan sterk verschillen, zeker in de vaak unieke woningen die we graag bouwen en verbouwen in Vlaanderen.

Daar kan je de kijk van een deskundige maar al te goed bij gebruiken.

Daarom geeft Duwolim niet alleen een betaalbare lening, maar ook deskundig advies.

De Duwolim-adviseur helpt je - doorgaans bij jou thuis - om de slimste keuzes te maken, de lening aan te vragen en aannemers te vinden. Hij of zij kan de werken controleren en zal er mee voor zorgen dat je geen van de premies mist waarop je recht hebt.

Als het nodig is, dan nemen we je de voorbereiding graag uit handen. Wat je zelf kunt, laten we liefst aan jou over. Dat spreekt vanzelf.

Praktisch

 • Je ontleent een bedrag tussen 1.250 en
  30 000 euro.
 • Minimum 50% van het geleende bedrag gaat naar energiebesparende maatregelen.
 • De jaarlijkse vaste rentevoet (jaarlijks kostenpercentage) bedraagt 2 % of 0 %. (lees meer)
 • Terugbetalen kan op een termijn van maximum 10 jaar.
 • Alle premies en voordelen zijn combineerbaar met de lening.
 • De lening kan vervroegd terugbetaald worden zonder extra kosten.
 • Juiste investeringen eerst dankzij gepersonaliseerd advies.

Hoe gaat het in zijn werk?

 • De dienst planning en jij maken een afspraak.
 • Een energieadviseur van Stebo of Dubo komt bij je langs voor een technisch vooronderzoek. In bepaalde situaties is het mogelijk dat je rechtstreeks naar kantoor kan komen voor de voorbereiding van je kredietaanvraag.
 • De energieadviseur kan je raad geven over de werken, hij/zij kan mee zoeken naar een aannemer en in uitzonderlijke gevallen wordt de werf zelfs mee begeleid.
 • Om je dossier samen te stellen en in te dienen krijg je hulp van je Duwolim-adviseur, die kan je tevens wegwijs maken in het premielandschap.
 • Je dossier wordt overgemaakt aan de deskundigen bij Onesto Woonkrediet. Als je lening wordt goedgekeurd, ga je bij hen op bezoek voor de ondertekening van de akte.